Още две станции за зареждане на електромобили се появиха в

...
Още две станции за зареждане на електромобили се появиха в
Коментари Харесай

Още две зарядни станции за електромобили в Пловдив - ето къде!

Още две станции за зареждане на електрически автомобили се появиха в Пловдив, видя кореспондент на Plovdiv24.bg . На паркинга пред входа на хипермаркет " Метро " в " Тракия " са обособени общо четири места за коли с две колонки за зареждане. Местата са обозначени със зелен цвят, също така са с надпис, че това е зарядна станция и се паркира единствено до момента в който се зарежда електрическият автомобил.

За да се употребяват услугите по зареждане, би трябвало да си извършите регистрация като консуматор през уеб страницата в системата на Eldrive. Припомняме, че в Пловдив има още четири местоположения със зарядни станции - на ул. " Васил Левски " 272, на бул. " Менделеев " 2, при хотел SPS и хотел " Империал ".

В края на 2016 година пък община Пловдив стана първата община в България, обзавела се с два броя електромобили. Изцяло екологичните и безусловно удобни возила бяха на обща стойност 120 000 лв. - по 60 000 едното. Администрацията обаче съумя да се възползва от стратегия на Националния поверителен екофонд, отпускащ безплатно финансиране за закупуване на електрически автомобили в размер на 20 000 лв. за всяка кола.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР