Още две социологически агенции обявиха, че Има такъв народ печели

...
Още две социологически агенции обявиха, че Има такъв народ печели
Коментари Харесай

Още 2 агенции дадоха победата на ИТН при 100% паралелно преброяване

Още две социологически организации оповестиха, че " ИТН " печели днешния предварителен парламентарен избор на база на резултатите при 100 % от паралелното броене на извадката.

Според " Алфа Рисърч " партията на Слави Трифонов печели 23,9 % от гласовете на гласоподавателите, следвана от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили - 23,4 %.

На трето място въпреки всичко е " Българска социалистическа партия за България " с 13,1 процента; " Демократична България " - 12,8; Движение за права и свободи - 11,3; " Изправи се! Мутри вън! " - 5 %. След тях са " Българските патриоти " с 3,3 процента; " Възраждане " - 2,9; " Българско лято " - 1,7.

Според прогнозните данни за мандатите разликата сред Има Такъв Народ и ГЕРБ-СДС е един народен представител - 64 против 63. Следват " Българска социалистическа партия за България " с 35; " Демократична България " - 34; Движение за права и свободи - 30; " Изправи се! Мутри вън! " - 14.

Геновева Петрова от " Алфа рисърч " разяснява, че при всички положения обстановката се заплита повече, в сравнение с се обяснява. Тя подчертава и върху доближаването на позициите сред третия, четвъртия и петия. И доколкото става въпрос за ниска интензивност, дребен брой гласове, съгласно Петрова, би могло да има някакви разбърквания и в тази тройка, освен сред първите двама.

Резултатите от паралелното броене при 100 % от извадката на изследователския център " Тренд " , които бяха оповестени в изборното студио на " Нова нюз ", сочат, че " ИТН " ще има 65 народни представители в новото Народно заседание, а обединението " ГЕРБ-СДС " ще е с 63-има депутати.

Коалицията " Българска социалистическа партия за България " ще е с 37 народни представители, " Демократична България " ще има 31 депутати, Движение за права и свободи - 30, а обединението " Изправи се! Мутри, вън! " ще е с 14 народни представители.

" Най-вероятно " ИТН " първи ще получат мандат за сформиране на държавно управление и в случай че го предложат в Народното събрание, най-вероятно то ще получи поддръжката както на Българска социалистическа партия, по този начин и на Движение за права и свободи, тъй като те се оповестиха, още в предното Народно заседание, че са " за " партия на смяната, която не е част от статуквото ", разяснява Димитър Ганев от " Тренд ".

Според него, " има едно отлично конституционно болшинство към новите партии на смяната ". Вероятно това държавно управление ще бъде гласувано, само че след това стартират доста препирни пред този кабинет. Първата такава свада ще бъде в края на октомври и началото на ноември, когато ще се гласоподава бюджетът за 2022 година, предвижда Димитър Ганев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР