Още две нови детски площадки в паркове и градини ще

...
Още две нови детски площадки в паркове и градини ще
Коментари Харесай

Изграждат нови детски площадки в Подуяне и Красна поляна

Още две нови детски площадки в паркове и градини ще се изградят в регионите Подуяне и Красна поляна на Столична община с отпуснатите средства от Специализирания общински приватизационен фонд в размер на 150 000лв. Решението е продължение на поредната политика на Кмета на София госпожа Фандъкова и на Столичен общински съвет.
Двете детски площадки ще са в градината заключена сред ул. Витиня, ул. Капитан Райчо Николов и ул. Проф. Беньо Цонев в регион Подуяне, както и градината заключена сред бул. Константин Величков, бул. Ал. Стамболийски и бул. Тодор Александров в регион Красна поляна.
" Детските градини, учебните заведения, както и децата на София, са главен приоритет и по тази причина продължава вложението в детски площадки, спортна и просветителна инфраструктура ", разяснява Стефан Марков, ръководител на СУСОПФ и зам.-председател на комисията по Финанси към СОС.
През миналите месеци Приватизационният фонд на Столична община насочи още 1,689 млн. лева за възобновяване на 15 детски градини и учебни заведения в София, както и покупка на трамваи от Прага.
А описът с учебни заведения и детски градини, нуждаещи се от ремонт на материалната база, бе направен от постъпили в Столична община претенции от районни кметове, шефове и наставнически настоятелства.
 Фандъкова: Обмисляме краен час за заведенията за хранене и кафенетата * Фандъкова: Обмисляме краен час за заведенията за хранене и кафенетата*
Столичната община обмисля да вкара краен час за заведенията за хранене и кафетата, всички заведения в града, това съобщи кметът на София Йорданка...
След огледи на място и от рекомендации в техническите паспорти на постройките са утвърдени градини и ясли в 11 региона на Столична община - " Средец ", " Сердика ", " Слатина ", " Лозенец ", " Триадица ", " Красна поляна ", " Витоша ", " Люлин ", " Връбница ", " Панчарево " и " Банкя ".
Ремонтите в тези здания са градивни, поправки на покриви и дворове, замяна на водопроводни, противопожарни, отоплителни и електроинсталации, възобновяване на кухненски блокове, преустройства на здания за отделяне на нови групи към детски градини.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР