Още две лица останаха за идентифициране от участниците в случая

...
Още две лица останаха за идентифициране от участниците в случая
Коментари Харесай

Задържаните за погрома в софийско заведение не съдействат на полицията, заяви главният секретар на МВР

Още две лица останаха за идентифициране от участниците в тази ситуация с погрома на ресторанта в София, двама са арестуваните, други двама са открити и са оповестени за търсене. Това сподели в Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

По думите му, с цел да се разгласят за търсене последните двама, би трябвало да се разпознаят по безапелационен метод. Иванов добави, че към този момент арестуваните лица не спомагат на полицията за установяването на останалите участници в незаконното действие, макар, че очевидно се познават.

Основната версия, по която работят чиновниците на реда е бизнес спор сред притежателя на заведението и неговият съучастник, акцентира основният секретар и добави, че все още се събира информация във всяка една тенденция, което може да се удостовери с годни доказателства.

Той посочи, че арестуваните лица имат зад тила си регистрация за закононарушения от целия набор на Наказателния кодекс, като обири, грабежи, силови дейности, заличаване, разваляне, безчинство. От полицията не чакат освободените лица да се укрият, защото, по думите на Иванов, закононарушението не е с тежки последствия.

Главният секретар заяви още, че разкриването на склад за опиати и оръжие тази нощ е продължение на акцията на Групово дело БОП и Специализираната прокуратура от предходната седмица за наркотичните субстанции. Той дефинира това като доста сериозен триумф, защото очевидно мястото е употребявано за склад и разкритото количество опиати е доста огромно, към 100 кг.

Това са марихуана и амфетамини, допустимо е да има и други типове, добави той. Открито е и бойно оръжие, измежду които автомат "Калашников ", картечни и елементарни револвери и муниции за тях. За оръжието също ще бъде назначена експертиза, с цел да се откри дали не са употребявани за други закононарушения, добави Иванов.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер и ръководителят на ДА БДП Малина Крумова са в Пловдив във връзка семинар на Групово дело Национална полиция под мотото "Пази живот на пътя - шофирай трезво и отговорно ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР