Още две кули ще се строят на софийското Цариградско шосе“По

...
Още две кули ще се строят на софийското Цариградско шосе“По
Коментари Харесай

Вечерни новини: Нови кули и блок до блок в София; Meta оглеждала България за R&D център

Още две кули ще се строят на софийското „ Цариградско шосе “
По протежението на столичния булевард „ Цариградско шосе “ предстои да бъдат построени още две доста високи здания. Главният проектант на София Здравко Здравков е издал виза за план кули с височина 50 метра всяка на терен, който се намира директно преди разклона за Летище София – на 7-и км против кв. „ Младост “.
Блок до блок: Национален статистически институт регистрира следващ растеж на новите жилища в София
Расте, само че не старее! Девизът на София към този момент все по-добре приляга на града. Доказателство за това е и последната статистика на Националния статистически институт (НСИ), съгласно която въведените в употреба новопостроени жилищни здания не стопират да се усилват.
На първо четене: Отпада прелицензирането на нуклеарни централи
Определени видове ядрени уреди ще работят с безсрочни лицензи, прие на първо четене в сряда енергийна комисия. С смяна в Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила прелицензирането на нуклеарните централи, което сега е задължително на всеки до 10 години, ще се случва по опростена процедура, която ще изисква единствено даване на документ за периодически обзор на сигурността.
Опитът на Цеков да узакони противозаконни обекти носи лавина от проблеми
„ В тежко несъгласие с Конституцията “, „ лобистки “, „ облагодетелства едни по отношение на други “. Това са единствено част от определенията, направени от разнообразни камари и асоциации на специалисти в строителството, във връзка с предлагането на районното министерство да узакони всички държавни и общински инфраструктурни обекти без строителни бумаги.
НКЖИ започва процедури за жп свързване на летищата в Бургас и Пловдив
До края на годината Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ ще започва разнообразни търгове, с които ще задвижи някои от значимите жп планове в страната. Това излиза наяве от предварителни обявления, оповестени в Регистъра за публични поръчки. Така да вземем за пример ще се създадат първите стъпки към железопътното свързване на летищата в Бургас и Пловдив.
България към този момент не е измежду най-големите експортьори на ски в Европейски Съюз
След като няколко следващи години беше на челни позиции в производството и износа на ски и сноуборд съоръжение в Европейския съюз, през 2022 г. България изпадна от топ 3 на най-големите в този бранш. Това демонстрират данните на статистическата работа Евростат, която обичайно ги разгласява при започване на всяка година.
Meta обмисляла да отвори развоен център в България
Собственикът на Фейсбук – Meta Platforms – преглежда България като локация, където да сътвори значим развоен (R&D) център за добавена действителност. Това е станало ясно по време на диалог сред представители на високо равнище на американската софтуерна компания и българския министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева. Това разкри самата тя по време на чуване в Народното събрание.
Национална агенция за приходите предизвести хиляди компании, че имат „ нелогично високи “ материални ресурси
Националната организация за приходите (НАП) изпрати предупредителни писма до 7 000 компании, защото е открила „ нелогично високи “ материални ресурси при тях. Общата стойност на откритите наличия е почти 5.6 милиарда лева и съгласно приходната организация това струпване може да е единствено на документи, до момента в който действително количествата артикули липсват.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР