Още две британски компании обявиха фалит заради ръста на цените

...
Още две британски компании обявиха фалит заради ръста на цените
Коментари Харесай

Заради скъпия газ: Нови фалити на британски енергийни компании

Още две английски компании оповестиха банкрут поради растежа на цените на природния газ. Става въпрос за Pure Planet и Colorado Energy. От началото на газовата рецесия английските компании, които са оповестили банкрут и са се отдръпнали от пазара, са общо 11, показва БГНЕС.

" Дълбоко съжаляваме, че Pure Planet банкрутира. Правителството и английският регулатор на пазара на електрическа енергия Ofgem настояха Pure Planet да доставя сила на цени, много по-ниски от актуалните ", се споделя в изказването, публикувано от комерсиално сдружение.
 Европейски Съюз с трагични благоприятни условия за трупане на запаси от газ, в Украйна всеобщо на загуба поради газа Европейски Съюз с трагични благоприятни условия за трупане на запаси от газ, в Украйна всеобщо на загуба поради газа
Капацитетът на оборудванията за нагнетяване и предпазване на газ, с които разполага Европейски Съюз, може да покрие единствено 20% от годишното ползване...

Увеличението на цените на газа докара до банкрут на редица дребни английски енергийни компании, обслужващи към 2 милиона клиенти. Въпреки че таванът на цената на електрическата енергия за потребителите, избран от Службата за пазари на газ и електрическа енергия Ofgem, е нараснал от 1 октомври, доста английски комунални услуги не престават да съществуват на загуба. Засега английското държавно управление няма никакво желание да им дава финансова помощ и по тази причина се чакат нови банкрути.

В същото време представители на шестте най-големи енергийни компании в страната заявяват, че са добре готови за актуалната обстановка на пазара.

Газът нараства от няколко месеца на фона на полупразните европейски складове и рекорден растеж на търсенето в Азия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР