Още две български институции ще подават сигнали към Европейската прокуратура

...
Още две български институции ще подават сигнали към Европейската прокуратура
Коментари Харесай

МВР и Агенция Митници също ще подават сигнали до Кьовеши

Още две български институции ще подават сигнали към Европейската прокуратура по формирани наказателни производства - Министерството на вътрешните работи и Агенция " Митници ".

Досега такава опция имаше единствено Върховната касационна прокуратура.

Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници " ще могат да уведомяват Европейската прокуратура, с цел да реши тя дали да изземе производствата за лично следствие .

Ръководената Лаура Кьовеши институция ще може да взаимодейства непосредствено с органите на полицията и митническите органи без посредничеството на Върховната касационна прокуратура.

За това настоя европейският основен прокурор г за да се ускори съдействието и успеваемостта на следствията.
 Европейската прокуратура стартира работа
Европейската прокуратура стартира работа

Новосъздаденият орган на Европейски Съюз е изцяло самостоятелен

Действията на Министерството на правораздаването са по отношение на упованията на Европейската прокуратура за по-активно подаване на сигнали от страна на националните ни органи.

Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници " ще действат и като звена, които препращат сигналите, получени от националните органи до централната работа на Европейската прокуратура в Люксембург, когато националните органи изберат този канал на връзка.
 Четирима българи отиват в Европейската прокуратура
Четирима българи отиват в Европейската прокуратура

България би трябвало да има 10 делегирани прокурори

Разширен е и кръгът от институции, които могат да подават сигнали към Европейската прокуратура. Това са всички органи на страната, които са получили информация за закононарушение, по отношение на което Европейската прокуратура би могла да упражни своята подготвеност.

Министерството на правораздаването ще продължи да работи интензивно, с цел да улесни процеса на подаване на сигнали.

Ведомството припомня, че и всички жители имат опция да подават сигнали. Подробна информация на български език, както и нужният формуляр, може да бъде открита на следния адрес:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР