Още две български институции ще могат да подават сигнали до

...
Още две български институции ще могат да подават сигнали до
Коментари Харесай

МВР и Агенция `Митници` ще могат да подават сигнали до Кьовеши без посредничеството на Гешев |

Още две български институции ще могат да подават сигнали до Европейската прокуратура по наказателни каузи. Те са Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници ". Те ще могат да уведомяват ведомството на Лаура Кьовеши, с цел да реши дали да изземе производствата за лично следствие , оповестиха от правосъдното министерство. 

Така Европейската прокуратура ще може да взаимодейства непосредствено с полицията и митниците, без посредничеството на Върховната касационна прокуратура.

За това настоя европейският основен прокурор, с цел да се ускори съдействието и успеваемостта на следствията. А дейностите на Министерството на правораздаването идват на фона на упованията на Европейската прокуратура за по-активно подаване на сигнали от страна на националните органи на България.

Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници " ще работят и като звена, които препращат сигналите, получени от националните органи до централната работа на Европейската прокуратура в Люксембург, когато националните органи изберат този канал на връзка, оповестиха още от Министерство на правосъдието.

Разширен е и кръгът от институции, които могат да подават сигнали към Европейската прокуратура. Това са всички органи на България, които в хода на активността си са получили информация за закононарушение, по отношение на което Европейската прокуратура би могла да упражни своята подготвеност.

Гражданите също имат опция да подават сигнали. Подробна информация на български език, както и нужният формуляр, може да бъде открита на следния адрес: .
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР