Още две българки си осигуриха най-малко бронзови медали от европейското

...
Още две българки си осигуриха най-малко бронзови медали от европейското
Коментари Харесай

Нови два медала за боксьорките ни на европейското в София

Още две българки си осигуриха минимум бронзови медали от европейското състезание по бокс за дами, което се организира в столичната „ Асикс Арена “. Габриела Димитрова (51 кг) и Деница Елисеева (60 кг) завоюваха през днешния ден срещите си и се класираха за полуфиналите. Първо Димитрова нямаше особени усложнения против гъркинята Екатерини Куцогеоргопулу и завоюва с 5:0 (30:27, 29:28, 29:28, 29:28, 30:27) съдийски гласа.  Това е трета победа за българката над тази съперничка в трите им срещи до момента. В разногласието за място на финала Димитрова ще се изправи против високата рускиня Светлана Солуянова, която завоюва също с 5:0 против Вероника Ким Лосвик (Норвегия).

Димитрова беше удовлетворена от изявите си на кръга: „ Вработих се към този момент в шампионата, осигурих си и орден, в този момент задачата е той да е колкото се може от по-благороден метал “.

Относно идната си съперничка българката сподели, че ще разчита на треньорите за това по какъв начин да противодейства на дългите й ръце, а нейна ще е задачата да извърши напътствията им.

Изключително зрелищна победа пък извоюва Деница Елисеева. В категория до 60 кг тя тотално обезкуражи молдовката Кристина Кравченко. Пълното единогласие на съдиите - 5:0 (30:26, 30:26, 30:26, 30:25, 30:27) е най-малкото, с което може да се опише превъзходството на българката. Тя бе надалеч по-агресивната, не спря да нанася удари от начало до край, а след последния гонг даже се разтанцува на кръга и слезе на тичешком от него.

Доволен от осъществяването на поставените задания беше и персоналният й треньор Жоел-Солер Арате. „ Казах й да се раздаде оптимално във всеки един от рундовете и го направи. Страхотно игра “, похвали той възпитаничката си.

На полуфиналите Елисеева ще има тежка задача против бронзовата медалистка от Рио 2016 Анастасия Белякова (Русия), която имаше усложнения против Ала Яршевич от Беларус, само че завоюва с 3:2 съдийски гласа.

Така България към този момент има сигурни 5 медала, а тази вечер може да прибави още един, на кръга за своя четвъртфинален мач ще излезе Стойка Петрова в категория до 54 кг против англичанката Ебони Алис Лили Джонс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР