Още двама затворници, въдворени в берлинския затвор от открит тип

...
Още двама затворници, въдворени в берлинския затвор от открит тип
Коментари Харесай

Трето бягство за седмица от берлински затвор

Още двама пандизчии, въдворени в берлинския затвор от открит вид Пльотцензее, са избягали, което е третият сполучлив опит в границите на една седмица, съобщават в. „ Велт ” и БГНЕС, базирайки се на министерството на правораздаването.

По-рано беше обявено, че четирима лишени от независимост са избягали в четвъртък от Пльотцензее. Докато чиновниците на реда ги издирвали, в петък се измъкнал и пети пандизчия. Полицията продължава да търси петимата бегълци, а градските управляващи бяха остро подложени на критика за неналичието на надзор.

Първата група избягали пандизчии, на възраст сред 27 и 38 години, избягаха в четвъртък от Пльотцензее, именуван към този момент столичен „ абсурден затвор ”.

Затворниците излежавали присъди за кражба, изнудване и нанасяне на телесна щета. Те употребявали ъглошлайф и огромен чук от работилницата, с цел да проникнал във вентилационна шахта и да се промъкнат под оградата.

Камерите за наблюдаване са запечатали бягството, само че надзирателите не видели фрагментите в действително време и подали паника чак 41 минути по-късно.

В петък, при инспекция на пандизчиите се оказало, че липсва и пети 30-годишен лишен от независимост, който не се върнал от отпуск. В понеделник сутринта станало ясно, че още двама пандизчии са се измъкнали през нощта от прозорец на килия, само че няколко часа по-късно единият се върнал.

Консервативният опозиционен народен представител Буркард Дрегер осъди „ дилетантския ” метод на министъра на правораздаването в Берлин Дирк Берент и прикани за оставката му. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР