Още двама учители от столичното 107-мо ОУ (основно училище) са

...
Още двама учители от столичното 107-мо ОУ (основно училище) са
Коментари Харесай

Има още заразени с коронавирус в столичното 107-мо училище

Още двама учители от столичното 107-мо ОУ (основно училище) са инфектирани с ковид. С тях общият брой на инфектираните педагози става 5, заяви във Фейсбук шефът Данко Калапиш.
По думите на Калапиш, имало техническа неточност и в действителност има още двама преподаватели с позитивен тест за COVID-19. Първоначално той пусна радостната вест, че няма повече инфектирани - преди тестването на целия педагогичен личен състав имаше двама учители с ковид.
Новите открити случаи са безсимптомни.
Сега обаче нови класове няма да се карантинират - тъй като има над две денонощия от последния контакт на учителите с възпитаници. Припомняме, че, че в случай че 10 или повече учители по едно и също време са с COVID-19, ще има усложнение за образователния развой, даже отдалечено.
 Образователният министър: Ще има заболели учители и възпитаници, само че не чакаме взрив Образователният министър: Ще има заболели учители и възпитаници, само че не чакаме взрив
Учителите ще получават в допълнение заплащане за работата с възпитаници, които са останали да учат отдалечено. Това удостовери министъ...

Под карантина остават 4 паралелки - един пети клас, два шести и един седми, напомня БНР. Карантинираните близо 100 възпитаници ще се образоват онлайн до 2 октомври.
Днес предстоят диалози на шефа със Столичната здравна ревизия.
" "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР