Още двама кандидати за ваксини срещу COVID-19 ще получат оценка

...
Още двама кандидати за ваксини срещу COVID-19 ще получат оценка
Коментари Харесай

ЕМА одобрява още 2 ваксини срещу COVID-19, Спутник не е от тях

Още двама претенденти за ваксини против COVID-19 ще получат оценка до края на годината, заяви европейският лекарствен регулатор в четвъртък. Лекарствената организация на Европейски Съюз стартира да учи през идващите седмици данните, предоставени от немската компания "Кюрвак " за нейната иРНК ваксина и ще продължи да прави оценка "производствените въпроси " с рекомбинантния антигенен препарат на американската "Новавакс ", като решението за нея може да се чака преди края на годината.
ЕМА съобщи, че има градивни полемики с производителите на съветската ваксина "Спутник V " и на китайската "Синовак ", които също аплайват за утвърждение за Европейски Съюз. Те обаче би трябвало да дават спомагателни данни, с цел да може оценката да напредне, сподели шефът на отдела за имунизациите на лекарствения регулатор Марко Кавалиери. Това прави нестабилно по кое време те могат да получат позволение, добави той.
Кавалиери чака производителите на иРНК имунизациите - "Бионтех "/ "Пфайзер " и "Модерна " да дават в края на септември или през октомври резултатите от изпитванията на препаратите си за деца сред 5 и 11 година, което да разреши на ЕМА да реши дали изгодите от включването на тази възрастова група във имунизацията, са задоволително огромни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР