Още двама кандидати за Национален доставчик на услуги /НДУ/ искат

...
Още двама кандидати за Национален доставчик на услуги /НДУ/ искат
Коментари Харесай

АПИ: Още две компании кандидатстват за събирането на тол такси

Още двама претенденти за Национален снабдител на услуги /НДУ/ желаят да партнират на Агенцията "Пътна инфраструктура " /АПИ/ в събирането на пътни такси, оповестиха от пресцентъра на АПИ.

С решение на Управителния съвет на АПИ от 16 май 2019 година в Регистъра на НДУ на уеб страницата www.bgtoll.bg е вписан "Конкорд Смарт Инфраструктура " АД, който желае да продава електронни винетки, както и маршрутни карти и бордови устройства при старта на комерсиалната употреба на тол системата. Дружеството е минало инспекция всъщност дали дава отговор на условията и към този момент има решение на Управителния съвет на АПИ за сключване на контракт.

На 4 юни 2019 година заявление за регистрация е подал и четвърти претендент за НДУ - "Иком " ООД, който към момента е в първия стадий на процедурата - да се откри дали дава отговор на изискванията и едвам тогава да се впише в регистъра. Дружеството е декларирало предпочитание да партнира на АПИ единствено в събирането на тол такси.

Регистрираният от АПИ втори Национален снабдител на услуги, с който беше подписан контракт на 14 май 2019 година - "Телетол " АД, няма да има опция да продава електронни винетки, защото не реализира оперативна съгласуемост на база интерфейс с Електронната система за събиране на пътни такси. Съгласно Общите условия за вписване на НДУ, сдружението е имало 10 дни, с цел да откри съгласуемост на база интерфейс и договорът да влезе в действие.

Поради непостигане на изискваната в Общите условия оперативна съгласуемост, със свое решение от 19 юни 2019 година Управителният съвет на пътната организация е прекратил контракта на "Телетол " АД. Дружеството остава в регистъра на Националните снабдители на услуги и в случай че на по-късен стадий реализира сполучлива оперативна интеграция с интерфейса на централната система при въвеждане в комерсиална употреба на тол системата, ще може да партнира на АПИ в събирането на тол такси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР