Още двама британски министри подадоха оставки. Това са министърът по

...
Още двама британски министри подадоха оставки. Това са министърът по
Коментари Харесай

Още двама британски министри подадоха оставки

Още двама английски министри подадоха оставки. Това са министърът по въпросите на децата и фамилиите Уил Куинс и младшият министър на превоза Лора Трот.
Куинс съобщи, че напуща, откакто е получил „ неточни “ указания за направено от министър-председателя Борис Джонсън предопределение на политик, против който е имало недоволства, съобщи Ройтерс.
„ Благодаря Ви, че се срещнахте с мен нощес и за откровеното Ви опрощение по отношение на инструкциите, които получих от (Даунинг стрийт) номер 10 преди срещата с медиите в понеделник и които в този момент знаем, че са били неточни “, съобщи Куинс в изпратеното до Джонсън писмо с оставката си, оповестено в Twitter.
„ С огромна горест и страдание чувствам, че нямам различен избор с изключение на да връча оставката си като министър по въпросите на децата и фамилиите, откакто доброжелателно одобрих и повторих тези уверения “, сподели той.
Младшият министър на превоза Лора Трот пък съобщи, че напуща заради „ загубата на доверие в правителството”.
Припомняме, че във вторник английските министри на опазването на здравето и на финансите подадоха оставки.
Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид разгласи оставката си, заявявайки, че "не може повече да продължава (да заема поста) с чиста съвест ". Малко по-късно и финансовият министър Риши Сунак разгласи, че се отдръпва от държавното управление.
Това стана в миг, когато Борис Джонсън се извини, че е позволил неточност и не е схванал, че някогашният заместител отговорник по партийната дисциплинираност на консерваторите в Народното събрание Крис Пинчър не е подобаващ за този пост. Пинчър е упрекнат в непочтено полово държание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР