Още двама 15-годишни са задържани във връзка с фалшиви сигнали

...
Още двама 15-годишни са задържани във връзка с фалшиви сигнали
Коментари Харесай

Задържаха още двама тийнейджъри за бомбени заплахи в Пловдив, искали да печелят пари

Още двама 15-годишни са арестувани по отношение на подправени сигнали за бомбени сигнали в учебни заведения. Момчетата са основали канал в Телеграм за събиране на почитатели и припечалване на пари.

В 6 районно управление (на МВР) в града има и трети арестуван за заплашително известие към учебно заведение в Пловдив. Мъжът е пълновръстен и престъпно проявен, изясни на ексклузивен брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

„ Това, което можем да изведем като извод, е, че след понеделник, когато бе открита хакерска офанзива, идваща отвън страната, се появиха още почитатели. От сряда се случи заразно събитие. Доста лица малолетни и пълнолетни се увлякоха по тази наклонност. Всички те са били открити “, заявиха  основният секретар.

Общо осем души са арестувани за бомбените закани против учебни заведения през седмицата.

Според проверяващите става дума по-скоро за подражатели, в сравнение с за подтиквана и проведена задгранична хакерска офанзива.

Образувани са досъдебни производства и на забърканите ще се търси наказателна отговорност. Те може да получат до 5 години затвор и санкция от 5000 до 15 000лв.

По-рано през днешния ден 16-годишен юноша бе задържан в пловдивския квартал " Столипиново ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР