Още два случая на починали от морбили са потвърдени в

...
Още два случая на починали от морбили са потвърдени в
Коментари Харесай

40 са вече жертвите на морбили в Румъния

Още два случая на умряли от морбили са доказани в Румъния, с което броят на жертвите на заразната болест доближи 40 души, оповестява Медиафакс, базирайки се на Националния институт за публично здраве. Двете нови жертви са бебе на 8 месеца и дете на 10 години от североизточния окръг Бакъу, като и двете деца не са били ваксинирани против вируса, предава Българска телеграфна агенция. 

През последната седмица са регистрирани 123 нови случая на заболели от морбили, главно в окръзите Прахова и Бакъу, с което броят на записаните случаи на морбили на национално равнище е превишил 11 000 души. Мнозинството от тях са деца на възраст сред 1 и 4 години, сочат данните. Преди месец здравният министър Сорина Пинтя съобщи, че месечно към 20 000 родители отхвърлят да имунизират децата си. " При тези условия мисля, че свободният избор не може да действа, когато става дума за здравето на децата.

Случаите нарастват прогресивно (...) Мисля, че не можем повече да чакаме. Трябва да имаме акция в интерес на имунизирането, производителите би трябвало да обяснят какъв брой е потребно имунизирането и че тези ваксини нямат негативни резултати ", съобщи здравният министър. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР