Още два сигнала за побой над протестиращи са постъпили в

...
Още два сигнала за побой над протестиращи са постъпили в
Коментари Харесай

Още сигнали за побой на протестиращи в Комисията за полицейското насилие

Още два сигнала за побой над протестиращи са постъпили в Народното събрание в Комисията за полицейското принуждение.

За Павел Динев втори септември предходната година стартира на митинга и приключва в " Пирогов " - със синини по тялото и оток на лицето.

Това е денят, в който полицията построи кордон, с цел да спре достъпа на протестиращите до постройката на някогашния Партиен дом.
Снимка: btvnovinite.bg
Павел споделя, че към него е тръгнал един еднообразен, а след това още четирима.

„ Аз изтръпнах, стреснах се. Бях съборен на земята с ритник или с палка, при което започнаха да ме ритат и да ме постановат “, споделя Павел Динев.
Снимка: btvnovinite.bg
Напръскан е и с пикантен спрей.

„ От дефицит на сили припаднах, изгубих схващане. Събудих се в колата за спешна помощ, където медицинските лица ми споделиха, че не можели да ме приближат поради това цялото обгазяване от спрея “, споделя Павел.
Снимка: btvnovinite.bg
По това време с него е Николай Зехирев.

„ Той изпразни един цялостен спрей по Павката. Аз бях до него. После две седмици ръцете ми горяха. Не мога да си показва това дете какво е изпитвало “, споделя Николай.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Не съм човек, който предизвика полицейско внимание “, споделя Павел, който е безапелационен, че не е бутал служител на реда.

Павел подава сигнал в Столичната дирекция на вътрешните работи. Оттам дават отговор, че са направили обстойна инспекция, само че не са открили нарушаване на служебната дисциплинираност на служителите на реда.

„ Предвид горното, сигналът Ви е признат за безпочвен “, се споделя в отговора на Столична дирекция на вътрешните работи.
Снимка: btvnovinite.bg
До излъчването на този репортаж от Министерство на вътрешните работи към момента не са дали отговор на въпросите на bTV по какъв начин са ревизирали изказванията на Павел Динев и дали са гледани записи от камерите в региона. Павел и юристът му са завели иск за обезщетение за полицейско принуждение. Делото още не е завършило.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР