Още два мача от деветия кръг на Първа лига ще

...
Още два мача от деветия кръг на Първа лига ще
Коментари Харесай

Дерби на „Армията“, Локо Пд ще си връща първото място срещу Етър

Още два мача от деветия кръг на Първа лига ще се изиграят през днешния ден. В Деня на София Етър приема Локомотив Пд на стадион „ Ивайло “ във Велико Търново в 17:45 часа, а вечерта е гвоздеят в програмата на кръга – ЦСКА е хазаин на ЦСКА 1948 на „ Българска войска “. Сблъсъкът е начален час 20:15.


Двата тима са разграничени от една точка в класирането, като ЦСКА 1948 е шести с 13 пункта от шест мача, до момента в който ЦСКА е с 12 от седем срещи. И двата отбора са с по няколко отсрочени дуела поради уговорките си в Европа, които завършиха рано-рано с отпадания във втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите. ЦСКА се поокопити след сложното начало под управлението на завърналия се Нестор Ел Маестро, като записаха две победи и тъждество в последните три кръга за състезание. Тимът ще се опита надвие идния противник, който го спъна в борбата за купата в края на предишния сезон, когато мачът на „ Армията “ приключи при тъждество 1:1, а Иван Турицов пропусна дузпа в самия край. ЦСКА 1948 от своя страна взе и двете си срещи при новия ментор Николай Панайотов против Етър и Славия, като експертът съобщи, че тимът му по нищо не отстъпва на своите домакини в неделя.

„ Най-голямото ни преимущество по отношение на противника? Не мисля, че отстъпваме на този тим, знаем, че нашият тим има качества да победи и да се надиграва, този проект ще следваме. На всяко посещение е допустимо да има провокации, постоянно, когато съм на терена, съм напълно съсредоточен върху мача. Просто един треньор би трябвало да се концентрира върху протичащото се на терена “, сподели Панайотов.

По-рано денем, Локомотив Пд ще търси завръщане преди всичко в подреждането, откакто бе преместен от върха от Черно море след успеха на „ моряците “ над Берое с 2:0. Играчите на Александър Томаш са в страхотна форма от началото на сезона, като реализираха седем следващи триумфа след равенството с Ботев в градското дерби на старта на акцията. Етър от своя страна е на предпоследна позиция с едвам четири пункта, само че в предишния кръг записа първа победа след завръщането си в елита, печелейки визитата на Локомотив София с 3:1.

Пълна стратегия за деветия кръг в Първа лига:

Петък

Арда - Ботев Враца 4:0

Черно море - Берое 2:0

Събота

Славия - Локомотив София 1:2

Лудогорец - Ботев Пловдив 2:2

Неделя

17:45 ч, Етър - Локомотив Пловдив

20:15 ч, ЦСКА - ФК ЦСКА 1948

Понеделник

17:30 ч, Хебър - Пирин Благоевград

20:00 ч, Крумовград - Левски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР