Още два кораба, натоварени със зърно, са отплавали от украинското

...
Още два кораба, натоварени със зърно, са отплавали от украинското
Коментари Харесай

Още кораби със зърно отплаваха от Украйна

Още два кораба, натоварени със зърно, са отплавали от украинското пристанище Черноморск, заяви турското Министерство на защитата, представено от " Ройтерс ".

С тях общият брой на плавателните съдове, напуснали украинските черноморски пристанища по постигнатото съглашение за експорт на зърно с посредничеството на Организация на обединените нации, доближи 27.

Корабите Zumrut Ana и MV Ocean S, които имат позволение да отпътуват през днешния ден, бяха натоварени надлежно с 6300 тона слънчогледово масло и 25 000 тона пшеница, показват от взаимния координационен център, основан, с цел да обезпечи безвредното прекосяване на плавателните съдове.

Украинското ръководството на морските пристанища заяви по-рано през днешния ден, че на три пристанища в страната е почнало товарене на храна на седем кораба, които ще доставят 66 500 тона пшеница, царевица и слънчогледово масло на потребителите.
 43 кораба минаха по зърнените коридори
43 кораба минаха по зърнените коридори

Повече от 622 000 тона зърно бяха изпратени от украинските пристанища

Износът на зърно от Украйна се срина от началото на войната, защото нейните черноморски пристанища - жизненоважен маршрут за доставки - бяха блокирани от съветския флот. Това увеличи международните цени на храните и провокира опасения от дефицит в Африка и Близкия изток.

обособени документи с Организация на обединените нации и Турция за основаването на кулоар за експорт на зърно от три украински пристанища - Черноморск, Одеса и Южен..

Преди два дни Министерството на защитата на Турция заяви, чеот 1 август 2022 година насам.

Един от тях беше Brave Commander, пренасящ първия товар с филантропична хранителна помощ от Украйна за Африка след съветската инвазия.
 24 кораба с 600 000 тона зърно отплаваха от Украйна
24 кораба с 600 000 тона зърно отплаваха от Украйна

Като част от осъществяването на Инициативата за безвредно превозване на зърно и храни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР