Още другата седмица в долната камара на американския Конгрес може

...
Още другата седмица в долната камара на американския Конгрес може
Коментари Харесай

Демократи планират импийчмънт на Тръмп идната седмица

Още другата седмица в долната камара на американския Конгрес може да се състои избор за импийчмънт на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, оповестиха демократи конгресмени.

На фона на апелите да бъде отхвърлен предварително от поста президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския призна провалянето си на президентския избор и даде обещание да съобщи спокойно властта на определения за нов държавен глава Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в след по-малко от две седмици.

Във видеообръщение Тръмп увери, че ще бъде потърсена отговорност от тези, които са нарушили закона при нахлуването в постройката на американския Конгрес по-рано тази седмица.

Обръщението на президента демонстрира промяна на тона след един от най-мрачните дни в американската история и на фона на диалози за отстраняването му от власт. Тръмп бе сдържан за изхода от изборите, ангажира да работи за спокойно предаване на властта и бе безапелационен в наказание на случилото се.

Щурмът на Капитолия, при който починаха петима души, накара водачите на демократите в Сената и Камарата на представителите Чък Шумър и Нанси Пелоси да изискат премахване на Тръмп от власт и да заявят, че са подготвени да стартират процедура и импийчмънт, в случай че кабинетът и вицепрезидентът не прибегнат към 25-ата корекция, която е за предаване властта на вицепрезидента, в случай че президентът стане неспособен за извършване на длъжностите си.

Искания за мигновено отнемане от власт на Тръмп се чуха и от редиците на републиканците – нещо, което демонстрира по какъв начин във Вашингтон има съществени терзания за държанието на президента в последните няколко дни от неговия мандат.

Стигна се до подаване на оставки в кабинета, поради риториката на Тръмп, за която се счита, че е помогнала за подстрекаването на щурма. Кабинета напущат двамата министри - на превоза Илейн Чао и на образованието Бетси ДеВос.

Междувременно от ден на ден въпроси изникват за неуспеха при опитите на органите на реда да предотвратят нахлуването в Конгреса. Появиха се и въпроси по какъв начин полицията би реагирала в случай че протестиращите бяха в по-голямата си част афроамериканци. По време на демонстрации за гражданската права предходната година бе употребена мощ в голям мащаб.

От Белия дом осъдиха насилието при нахлуването в Конгреса и обявиха, че тези, които са направили нарушавания, би трябвало да бъдат преследвани с цялата мощ на закона.

Ръководителят на Пентагона Кристофър Милър също осъди насилието и съобщи, че Министерството на защитата ще извърши отговорностите си за обезпечаване на навреме и спокойно предаване на властта на новоизбрания президент Джоузеф Байдън на 20 януари, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР