Още другата седмица Министерски съвет ще предложи на президентството да

...
Още другата седмица Министерски съвет ще предложи на президентството да
Коментари Харесай

МВР шефът иска смяна на главния секретар заради липса на доверие

Още другата седмица Министерски съвет ще предложи на президентството да бъде заменен основния секретар на Министерство на вътрешните работи . Това ще стане след отчет на министър Калин Стоянов , в който той ще опише за какво няма доверие на основния секретар.

Това разгласи на брифинг министър председателят Николай Денков след заседание в Министерски съвет с управлението на Министерство на вътрешните работи и службите във връзка последните тежки закононарушение в страната.

Част от полемиката през днешния ден сподели, че има и вътрешен проблем в Министерство на вътрешните работи , уточни Денков. Има няколко групи обстоятелства, които демонстрират, че има проблем с организацията вътре във вътрешното ведомство и те са свързани с отговорността на основния секретар на ведомството. Министърът не работи с него и счита, че има проблеми във връзка с организацията, разяснява министър председателят.

Денков е настоял Стоянов да приготви отчет за искане на промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Припомняме, че позицията на основен секретар е съгласувателна с президентството - президентът издава или не издава декрет след предложение от страна на кабинета.

Категорично не можем да приказваме за гангстерска война, нито за увеличение на престъпните закононарушения, опълчи се на апокалиптичните обществени оценки от последните дни самият вътрешен министър Стоянов. Той отбрани пълномощията си да прави кадрови промени. Няма да разреша на никой да се бърка в кадровата ми работа, отсече Стоянов и съобщи, че с цел да има резултати, за които след това от него ще се търси отговорност, той би трябвало да има доверие на хората, с които работи. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР