Още до края на 2022 г. ще стартират карго полети

...
Още до края на 2022 г. ще стартират карго полети
Коментари Харесай

Български безпилотни товарни самолети започват карго полети в ЕС тази година

Още до края на 2022 година ще започват карго полети с български безпилотни товарни самолети в Средиземноморието, а през 2024 година и в България. Карго полетите на българските дронове ще стартират в началото в Малта и Италия, като последователно ще се уголемява обсегът им. Това стана ясно при визитата на министъра на нововъведенията и растежа Александър Пулев в “Дронамикс " - български софтуерен стартъп, който работи по основаването и оперирането на безпилотни самолети за доставки на товари.

На срещата беше разисквана още опцията България да се трансформира в карго Хъб, а страната да играе по-активна роля в поддръжка на високотехнологични компании за обезпечаване на нови пазари.

Съоснователят на компанията Свилен Рангелов посочи, че се възнамерява всеобщо произвеждане на карго дронове в дълготраен проект в България, като тук сигурно ще бъде непокътнат центърът за развойна активност и прототипиране, който компанията развива в последните осем години. Рангелов уточни, че „ Дронамикс “ е първата в Европа...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР