Още днес смятаме да влезем в разговори с другите лидери

...
Още днес смятаме да влезем в разговори с другите лидери
Коментари Харесай

Петков иска А отбор да управлява България и да е премиер, но е готов и да отстъпи

Още д нес считаме да влезем в диалози с другите водачи на партии за да се направи нов развой на полемика. Това съобщи Кирил Петков от " Продължаваме промяната " пред Нова телевизия. Петков желае обединен А тим да ръководи България, желае да е министър председател, само че е подготвен и да отстъпи .

Той е безапелационен, че има много тематики, които ги сплотяват , образецът му бе да се разисква функционалността и фигурата на основния прокурор. " Имаме общи неща, които имам вяра, че ще са в основата, само че процесът да е друг, желаеме да създадем работни групи. "

" Ще създадем коалиция, само че преди този момент да се приказва по политики с специалисти, не на база кое министерство за кой , а организация на развой, който да сплоти тимовете през цялото време. След това да има работни групи по тематики, тъй че всички партии по коалиция да си изкарат техните експерти и специалисти, най-после н яма да е въпрос на договаряне, а съгласно консенсусите по тематиките ", изясни в детайли той.

Петков добави, че имат желание да се пуснат дебатите в работните групи онлайн, с цел да е ясно, че няма подмолни покупко-продажби и полемики .

Имаме обща цел - национална, безапелационен е той.

С някои от водачите на партиите към този момент са се поздравили в телефонен диалог , " провели са пай, градивен диалог " - с Корнелия Нинова, Христо Иванов. На Слави Трифонов Кирил Петков се е обадил , а в диалога обяснил, че потеглят с положително желание за обща работа. Преговори обаче с Има Такъв Народ не са водени, посочи той.

Никой не може да си разреши да се върви още един път на избори, няма значение кой от коя партия е , разясни още един път Кирил Петков.

На въпрос имат ли Политическа партия подробен проект - той сподели, че ще желаят оптимално доста елементи в предизборното съглашение - с времеви рамки. Относно фигурата на основния прокурор - той сподели: Нашата коалиция няма по какъв начин да има болшинство - сигурно по тематиката ще е визия, само че би трябвало да се осмисли пътят за това да се случи и в какво време.

Първа стъпка би била в случай че се тръгне през КПКОНПИ , да проработи като мощна антикорупционна комисия , която да открива всевъзможни нередности. Сотир Цацаров не би трябвало да я оглавява , само че да се види кои ще са новите хора, координацията с ДАНС. Ще се влезе с концепция за подготовка на номинацията, а не с имена, не можем да приказваме това е името, а да не сме дефинирали какво би трябвало да направи индивидът, разясни още Петков.

Лидерските позиции " моят и твоят човек няма да има ", а ще се цели А тимът на България , безапелационен е той.

Преговорите няма да са безкрайни, няма да е елементарно, само че имам вяра, че изчистят ли се през днешния ден нещата, преди влизането в коалиция, до връчване на мандата, не знам, разясни Петков в какво време да се чака да приключат разговорите. Няма да влезем с нито една алена линия на база хора разясни още той.

Предложенията ще са аз да съм министър председател , Асен Василев - финансов министър, само че в случай че съдружните сътрудници ни убедят в други фигури - бихме се вслушали, изясни Кирил Петков.

На въпрос Бойко Рашков дава отговор ли на визията за битка с корупцията - " Аз персонално го одобрявам, само че не желая да се влиза с имена ", сподели Петков.
 В
В " Продължаваме промяната " отворени и за различен министър председател

Никола Минчев: Има първи неофициални диалози с Демократична България, Има Такъв Народ, БСП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР