Още днес да бъде възложено заданието за проектиране на трета

...
Още днес да бъде възложено заданието за проектиране на трета
Коментари Харесай

Областният управител Мария Башева възложи незабавно проектиране на трета лента на кръстовището край с. Враниловци

Още през днешния ден да бъде предоставено заданието за планиране на трета лента на кръстовището край с. Враниловци - настоя регионалният шеф Мария Башева на нарочна среща в Агенция “Пътна инфраструктура “.

На срещата участваха още ръководителят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов, инж. Десислава Паунова – член на УС на АПИ, шефът на ОПУ-Габрово инж. Деян Георгиев изпълняващият длъжността кмет на Габрово Мария Йозова, заместник-кметът Деян Дончев и специалисти на администрациите.

В момента на кръстовището се извършват краткосрочни ограничения за възстановяване на сигурността на придвижването, като следва монтаж на гъвкави ограничители.

До края на годината ще бъде пусната и социална поръчка за оценка на въздействието върху пътната сигурност на кръстовище при с. Донино. С нея ще се дефинират дълготрайните ограничения за повишение сигурността с оглед идното създаване на тунела под Шипка. На кръстовището понастоящем са изпълнени спомагателни ограничения за обезопасяване. Монтирани са гъвкави ограничители и са оградени пътните острови. Скоростта е лимитирана до 60 км/ч, като са сложени и съответните знаци за контролиране на придвижването.

Договорено бе специалисти от АПИ да създадат оглед на кръстовището в квартал “Киевци “ още идната седмица. Целта- да се набележат спомагателни ограничения за сигурност на придвижването.

Областният шеф настоя за по-бърза процедура за реализация на към този момент утвърдените пътни планове на 4 основни кръстовища в област Габрово. Две от тях са на път I-5 Дряново – Габрово /при 141-ви и 142 км/, две са на път II-44 Севлиево – Габрово /при 20-ти и 21-ви км/. Проектите плануват монтиране на нови пътни знаци и полагане на хоризонтална маркировка Допълнителни знаци и нова маркировка ще бъде положена и на сектор от път III-5004 Обход на гр. Габрово, в региона на 10-ти и 11-ти км.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ поддържа предлагането на община Габрово за реконструкцията на кръстовището на бул. „ Априлов “ с ул. „ Юри Венелин “, в кръгово. То е в урбанизираната територия на града, само че съответствува с сектор от републикански път I-5. В тази връзка следва подписването на съглашение за взаимно създаване на кръговото кръстовище. В момента в АПИ се съгласува направеният от общината механически план.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР