Още днес БДЖ подписва договор за 10 нови локомотива, но

...
Още днес БДЖ подписва договор за 10 нови локомотива, но
Коментари Харесай

Влаковете ще летят до Бургас със скорост над 160 км/час, но и цените на билетите ще скочат

Още през днешния ден БДЖ подписва контракт за 10 нови локомотива, само че няма да ни сурвакат с нова цена още на Нова година

Българските влакове до 2026 година ще станат по-бързи и удобни. Това твърди министърът на превоза и на известията Георги Гвоздейков. Той обаче посочи, че цените на билетите ще скочат преди този момент. 

„ В бюджета са заложени много планове за НКЖИ. Там се извършват и планове по оперативните стратегии. Нашата централизация върху това, което сме заложили, е да се пуснат в употреба до 2026 година, когато е краят на проекта за възобновяване и резистентност, дългите дистанции – София – Бургас и от столицата до Варна и Свиленград, с цел да може българите да пътуват бързо и борба “, добави той. 

„ Заложена е плана скорост от 160 км/час. Нужно е и да се реализира високо равнище за сигурност и сигурност. Електронни системи би трябвало да ръководят цялото придвижване на влаковете “, сподели министърът. 

„ Нормално е при тази инфлация цените да бъдат поправени, защото не са пипани от 2017 година, само че те няма да са по-високи от автобусния превоз. Ще са постоянно по-ниски “, 

Когато сме подготвени с разбора и сме си създали добър и явен проект за по-ефективна услуга, ще обявим какви ще са нашите дейности, сподели той, откакто бе запитан от водещата Мария Цънцарова по кое време ще се вдигнат цените. 

След като водещият Златимир Йочев попита дали от началото на 2024 година пасажерите няма да бъдат сюрпризирани с новите цени, министърът отговори с „ не “. 

Днес ще бъде подписан контракт на БДЖ с снабдител от чужбина на 10 нови локомотива, разкри Гвоздейков. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР