Още ден и извънредното положение пада. Честито! Само дето това

...
Още ден и извънредното положение пада. Честито! Само дето това
Коментари Харесай

Истината за края на извънредното положение в България

Още ден и изключителното състояние пада. Честито! Само дето това не значи, че се връщаме към естественото състояние. Не толкоз поради продължаващата зараза, колкото поради новия, заместващ закон, по силата на който към този момент ще се постановат и анулират ограничаващите ограничения.

Проформа

Специалистите ясно показаха неговите кардинални пороци: дава опция за ограничение на съществени права и свободи със заповед на министър (а не със закон), което опонира на конституцията; не съдържа стандарти за пропорция и нужда на тези ограничения; основава предпоставки за произвол на изпълнителната власт без гаранции за правата на жителите.

Не е нужно човек да е експерт, с цел да разбере, че този закон в действителност нищо не трансформира. Както доста други неща у нас, и тази " смяна " е единствено проформа. Словесна и законодателна еквилибристика. Той и самият министър-председател си го сподели ясно: " Работим върху закон (…) да махнем думата " изключително състояние ". Думата " изключително " основава стрес у хората ". Та по този начин - думата я махаме, само че същността си остава. Както и стресът.

Неясно и нелогично
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР