Още четири лица, пострадали при инцидента на АМ Струма“, бяха

...
Още четири лица, пострадали при инцидента на АМ Струма“, бяха
Коментари Харесай

„Пирогов“ изписа още 4-ма пострадали в катастрофата на „Струма“

Още четири лица, потърпевши при случая на Автомагистрала „ Струма “, бяха изписани през днешния ден от „ Пирогов “, оповестиха от болничното заведение.

Медицински екипи от Република Северна Македония и Република Сърбия поеха пациентите, с цел да ги приберат в родината им.

Един от потърпевшите остава за наблюдаване в Клиника по неврохирургия на " Пирогов ". Той претърпя две сполучливи интервенции на подбедрица и на гръбнак.

В събота (27 ноември) сутринта бяха изписани други двама от потърпевшите в изгорелия рейс на автомагистрала „ Струма “. В лечебното заведение бяха настанени общо седем души, оживели от злополуката във вторник. По информация от представители на посолството на Северна Македония при започване на идната седмица следва поетапното изписване и на останалите петима души.

Те бяха превозени с две коли за спешна помощ и по информация от представители на посолството на РСМ, които пристигнаха за изписването, те ще бъдат настанени в лечебно заведение в Скопие.

От „ Пирогов “ споделиха още, че двамата изписани са постоянни и в положително общо положение.

Други четирима от потърпевшите също са в положително общо положение.

Седмият пациент, който по-рано претърпя интервенция в Клиника по ортопедия и травматология, а по-късно и в Клиника по неврохирургия, е в устойчиво положение.

По информация от посолството в понеделник следва още двама пациенти да бъдат изписани, във вторник още двама, а в сряда и седмият настанен в „ Пирогов “. 

Двама македонски правосъдни медици ще бъдат изпратени в България, с цел да вземат участие в аутопсиите на жертвите от тежката автобусна злополука. 

В трагичния случай на Автомагистрала „ Струма “ починаха 45 македонски жители, а още 7 души бяха ранени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР