Още 9 души - български граждани и членове на техните

...
Още 9 души - български граждани и членове на техните
Коментари Харесай

Евакуация на новородени бебета от Газа в Египет

Още 9 души - български жители и членове на техните фамилии са изведени сполучливо от Ивицата Газа и към този момент са в сигурност в Кайро, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Предстоят следващи дейности за прибирането им в България. Продължават напъните на Министерство на външните работи за подкрепяне на всички потърсили подпомагане български жители.

А през днешния ден от най-голямата болница в Газа за незабавно лекуване в Египет. Палестинските управляващи оповестиха, че най-малко 12 души са починали при израелски удар против друга болница, финансирана от Индонезия. Израел оповестява, че нападна терористи и тяхната инфраструктура в Ивицата.
Нарастват спекулациите, че е близо съглашение за преустановяване на огъня в подмяна на освобождение на израелски заложници, пленени от Хамас.

Евакуираните в Египет 28 новородени са от болничното заведение " Ал Шифа " в северната част на Ивицата Газа. Всички деца страдат от съществени инфекции, оповестява Световната здравна организация. Израелските сили превзеха " Ал Шифа " предходната седмица с изказвания,че под болничния комплекс има мрежа от тунели на Хамас. Осем от общо към 40 новородени, настанени там, към този момент починаха от липса на санитарни условия, електричество за апаратурата и медикаменти в неонатологията.

Израелската войска заяви, че е помогнала за евакуацията на бебетата.

" Всички евакуирани бебета са съществено заболели, следва им дълъг път. За доста от тях възобновяване ще отнеме дълго време предвид на настоящето им положение, само че научаваме, че на този стадий получават доста положителни грижи ", сподели доктор Рик Бренън - СЗО.

Израелските танкове са на 20 метра и от по този начин наречената Индонезийска болница, която е била подложена на израелски удар с 12 жертви и десетки ранени. Персоналът отхвърля съществуване на въоръжени бойци, само че Израел упреква Хамас, че употребява в дейностите си " живи щитове ", в това число в лечебните заведения.

" Израелската окупация се пробва да трансформира Индонезийската болница в всеобщ гроб, както се случи и с медицинския комплекс " Ал Шифа ". Настояваме съответните организации да подхващат ограничения за отбрана на повече от 200 лекари, над 500 пациенти и 2000 наложително разселени хора ", сподели Ашраф ал- Кудра - представител на здравните управляващи в Газа.

Индонезия осъди израелските дейности против болничното заведение, учредена през 2016-та с финансиране от Джакарта. Съобщава се и за яростни сражения при опит на израелски елементи да навлязат надълбоко в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа. По данни на Организация на обединените нации без дом са останали две трети от популацията на линията Газа.

Хиляди живеят под намерено небе в южната част на анклава, където има един душ на 700 души и една тоалетна на 150, показва Световната организация. За на следващия ден е планувана видеосреща на върха на блока Брикс по израелско-палестинския спор, а в сряда видеоконференция ще проведат водачите на страните от Г-20.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР