Още 9 български граждани и членове на техните семейства са

...
Още 9 български граждани и членове на техните семейства са
Коментари Харесай

Още 9 българи са изведени от Газа. Предстои да се приберат в България

Още 9 български жители и членове на техните фамилии са изведени сполучливо от Ивицата Газа и към този момент са в сигурност в Кайро, столицата на Египет. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

„ Благодарение на координираните старания на Министерство на външните работи, дипломатическите представителства на страната ни в Кайро, Рамалла и Тел Авив и дирекция „ Ситуационен център “ сполучливо бе осъществено извеждането на още 9 души ", сподели тя, представена от пресцентъра на министерството.

Предстои да бъде проведено и пътуването на хората към България, добави Габриел. По думите ѝ напъните на Министерство на външните работи да помогне на всички жители, които са потърсили подпомагане, не престават.

В интернет страницата на министерството - mfa.bg - има банер, който дава достъп до непрекъснато актуализиращата се информация за оказване на подпомагане на сънародниците ни в потребност.

Данни могат да бъдат изпращани и по електронен път до Ситуационния център в Министерство на външните работи на имейл адрес [email protected], както и по телефона на номера +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56, напомнят още от министерството.

В началото на ноември България съумя да изтегля от Ивицата Газа общо 36 български жители и членове на техните фамилии. Тогава един българите, за които се знае, че се намирал на територията на военните дейности на Израел против оповестената за терористична от Съединени американски щати и Европейски Съюз формация " Хамас ", реши да остане в Газа.

Военните дейности в района не престават, откакто за първи път от 50 години насам Израел разгласи положение на война, откакто на 7 октомври " Хамас " провежда огромни терористични офанзиви в страната, членове на организацията убиха хиляди цивилни израелски жители и взеха стотици заложници. В момента продължава военна интервенция на израелската войска в Ивицата Газа против " Хамас ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР