Още 827 починали, свързани с новия коронавирус (COVID-19), са регистрирани

...
Още 827 починали, свързани с новия коронавирус (COVID-19), са регистрирани
Коментари Харесай

Италия с най-много починали за 24 часа във втората COVID-19 вълна

Още 827 умряли , свързани с новия ковид (COVID-19), са регистрирани в Италия през миналото денонощие, което най-големият брой жертви по време на втората вълна на болестта. Това оповестиха от италианското здравно министерство, представени от международните информационни организации.

През последните 24 часа на Апенините са регистрирани 28 352 инфектирани .

Първата западна страна, наранена от вируса, Италия е записала 53 677 умряли от COVID-19 от началото на епидемията, което е второто най-голямо количество жертви в Европа след Англия.

В целия свят Италия се подрежда на шесто място по брой на умряли по време на пандемията след Съединени американски щати, Бразилия, Индия, Мексико и Англия.

От началото на епидемията на Апенините са регистрирани 1 538 217 инфектирани . Италия се подрежда на осмо място в света по брой на инфектирани от началото на пандемията след Съединени американски щати, Индия, Бразилия, Франция, Русия, Испания и Англия.
 Италия със стъписващите над 800 умряли от COVID-19 за 24 часа
Италия със стъписващите над 800 умряли от COVID-19 за 24 часа

Италия е записала 52 850 умряли от началото на епидемията

Въпреки че броят на умрелите в Италия в границите на 24 часа е най-високият в Европа през последните дни, растежът на броя на признатите в лечебни заведения и заетостта в интензивните отделения се забавят , което допуска, че втората вълна на болестта стартира да спада.

Броят на хората в болница с COVID-19 възлиза на 33 684 души към днешна дата, което е с 354 души по-малко спрямо през вчерашния ден. Броят на хората в интензивни отделения е намалял с 64 души през последното денонощие, след спад от двама души през вчерашния ден, като в този момент в реанимации се лекуват 3 782 души .

Когато втората вълна на епидемията в Италия се ускоряваше бързо през първата половина на ноември, приемът в лечебни заведения нарастваше с към 1000 души дневно, до момента в който заетостта в интензивните отделения се усилваше с към 100 души дневно.
 Коронавирусът срина раждаемостта в Италия
Коронавирусът срина раждаемостта в Италия

" Климатът на боязън и неустановеност, както и финансови усложнения "

Северната област Ломбардия, в която се намира италианската финансова столица Милано, и която е най-гъсто обитаемата и богата италианска област, остана най-силно засегнатият регион в страната, като там са регистрирани 5 389 новозаразени спрямо 5 697 инфектирани през вчерашния ден.

Междувременно стана ясно, че Италия ще разхлаби ограничаващите ограничения, въведени поради ковид, в пет области , в това число Ломбардия, от неделя , съобщи " Ройтерс ", базирайки се на здравното министерство на страната.

Ломбардия, Пиемонт и Калабрия ще бъдат намалени от червени до оранжеви зони, до момента в който Сицилия и Лигурия ще бъдат избрани като жълти, а не като оранжеви зони.

Днешното решение е поради последователното понижаване на ковид хоспитализациите в огромна част от Италия през последната седмица.
 Италия регистрира 853 умряли от ковид за денонощие
Италия регистрира 853 умряли от ковид за денонощие

Здравните управляващи потвърдиха 23 232 нови случая на COVID-19
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР