Още 800 000 британски домакинства станаха жертва на енергийната криза

...
Още 800 000 британски домакинства станаха жертва на енергийната криза
Коментари Харесай

Газовите компании във Великобритания са изправени пред неочакван данък

Още 800 000 английски семейства станаха жертва на енергийната рецесия след колапса на още два доставчика, написа The Guardian. Правителството на Острова обмисля непредвиден налог върху фирмите, които печелят от рекордните цени на газа в цяла Европа.

Неуспехът на Avro Energy и Green значи, че седем енергийни компании са банкрутирали за малко повече от шест седмици, като общо или повече от 1,5 милиона семейства в този момент са трансферирани към нов снабдител и са принудени да заплащат стотици английски лири повече за техния газ и електрическа енергия годишно.
 Цената на газа в Европа
Цената на газа в Европа " счупи " личния си връх

Стойността на " синьото гориво " надвиши 670 щатски $ за 1000 кубически метра

С възходящите цени на газа, застрашаващи всички, като се изключи най-големите и мощни компании, Англия предизвести, че държавното управление би трябвало да се приготви за " доста високи цени за дълъг интервал от време " и ще обмисли " всички благоприятни условия " за справяне с рецесията.

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън съобщи, че " рецесията е възходящата болежка на световната стопанска система ".

Според енергийните специалисти семействата ще бъдат ударени с нарастване на сметките от 139 лири още идващият месец - това са едни от най-скъпите сметки за електрическа енергия във Англия.
 Европарламентът желае следствие на
Европарламентът желае следствие на " Газпром " поради цените на газа

Евродепутатите упрекват компанията в " пазарни операции и изнудване "

В композиция с възходящата инфлация, някои икономисти предизвестяват за евентуално пагубна рецесия, обвързвана с разноските за живот. И това несъмнено не е проблем единствено на Англия. Важи за цяла Европа.

Но да се върнем на Острова. Според изчисленията едно типично английско семейство с ниски приходи ще бъде по-бедно с 1750 лири до идващия април. Шокът на енергийния пазар поражда безпокойствие и за в допълнение затруднените в английски вериги за доставки.

За да защитят милиони семейства, разновидностите на държавното управление включват печелене на пари от газовите компании, които да бъдат налагани с по-високи налози.

" Все по-високите цени на електрическата енергия основават доста сериозна неустановеност за милиони хора ", съобщи Джонатан Бърли, който е изпълнителен шеф на Ofgem. Той добави, че неотдавнашното повишение на цените на газа е " нещо, което не е виждано в никакъв случай преди, изключително с тези темпове ".
 Международната организация по енергетика: Трябва ни повече нефт
Международната организация по енергетика: Трябва ни повече нефт

В предходния си отчет тя прикани за прекратяване на вложенията в изкопаемите горива

Правителството обмисля да последва проекта на Испания за нов налог от 3 милиарда евро (2,58 млиарда лири) върху производителите и търговците на сила, които ще завоюват от енергийната рецесия, до момента в който семействата и доставчиците на сила се борят да оцелеят.

Тази седмица от най-големата верига за супермаркети във Англия предизвестиха, че секторът може да бъде тежко обиден от презапасяване в навечерието на Коледа, в случай че не бъдат подхванати незабавни ограничения за справяне с рецесията. А тя е подбудена от комбинацията сред Брекзит, пандемията, проблемите с веригите за доставки и възходящите цени на енергийния пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР