Още 7 561 093 лв. по програмата за изграждане, пристрояване,

...
Още 7 561 093 лв. по програмата за изграждане, пристрояване,
Коментари Харесай

Още 7,5 млн. лв. за нови детски градини и училища, реши кабинетът

Още 7 561 093 лева по програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020-2022г. утвърди Министерски съвет, оповестиха от държавната пресслужба.

По-голямата част от средствата (7 368 690 лева.) се отпускат 20 общини, с цел да финансират дейностите по плановете на просветителните институции в тях. Това са Сандански, Сунгурларе, Аксаково, Варна, Велико Търново, Враца, Козлодуй, Кърджали, Вършец, Радомир, Червен бряг, Асеновград, Пловдив, Родопи, Русе, Котел, Нова Загора, Сливен, Самоков и Стара Загора.

Държавната Професионална гимназия по облекло и хранене " Райна Княгиня " в Стара Загора се поддържа със 192 403 лева

Целта на програмата е да се понижи дефицитът на свободни места в просветителните институции и да се обезпечи здравословна физическа среда за реализиране на развъждане, образование и образование на деца от тримесечна до тригодишна възраст. Също по този начин ще се подкрепи сполучливото въвеждане на наложителното предучилищно обучение на децата, навършили 4-годишна възраст, както и организирането на едносменен режим на образователния ден.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР