Още 57 български граждани ще бъдат евакуирани от Израел, съобщават

...
Още 57 български граждани ще бъдат евакуирани от Израел, съобщават
Коментари Харесай

Евакуират още 57 българи от Израел

Още 57 български жители ще бъдат евакуирани от Израел, оповестяват от Министерството на външните работи. Министерство на външните работи, българското посолство в Тел Авив и Дирекция " Ситуационен център " са обезпечили места за полет на частна компания за 11.10.2023 година

Сред българите напускащи страната са 29 туристи, фамилии с дребни деца и жители, намиращи се в изключително рискови зони. От Министерство на външните работи прецизират, че евакуацията обгръща всички наши сънародници в Израел, декларирали краткосрочно престояване в страната.

Българското посолство в Тел Авив показва, че летище " Бен Гурион " продължава да работи с стеснен капаците т и разнообразни самолетни компании извършват част от постоянните си полети до други страни.

Дирекция " Ситуационен център " към Министерство на външните работи и Посолството на Република България в Тел Авив изготвят лист на искащите да бъдат изведени от Израел български жители, който ще бъде употребен при възможен предстоящ полет от страната.

Припомняме, че след над Израел, редица страна започнаха да изтеглят своите жители от страната. Правителственият аероплан. Ден по-късно у нас дойде и.
 Оказваме нужното подпомагане на бедстващите българи, твърди посланика ни в Израел
Оказваме нужното подпомагане на бедстващите българи, твърди посланика ни в Израел

Към момента има две благоприятни условия за овакантяване на страната - летището " Бен Гурион " и пристанището в Хайфа

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР