Още 55 лица в неравностойно положение във Варненска област ще

...
Още 55 лица в неравностойно положение във Варненска област ще
Коментари Харесай

Още 55 лица в неравностойно положение във Варненско ще получават грижа в дома

Още 55 лица в неравностойно състояние във Варненска област ще бъдат обгрижвани в домашни условия. Това са поданици на община Белослав, които ще бъдат включени в плана " Грижа в дома в община Белослав “, който бе показан на осведомителна среща в локалната администрация, осведомиха от Областния информативен център във Варна.

Проектът се финансира от Програма " Развитие на човешките запаси “ 2021 - 2027 година Общият му бюджет е 302 207, 95 лв. Бенефициент е Община Белослав.

Дейностите по него са ориентирани към повишение качеството на живот, поощряване на общественото включване и консолидиране в обществото на 55 лица в неравностойно състояние - хора с увреждания и възрастни, посредством даване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги на територията на общината.

На нуждаещите се ще се обезпечат почасови мобилни здравно-социални услуги в дома и психическа поддръжка, доставка на храна, хранителни артикули от първа нужда, опция за възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги, даване на информация по отношение на предварителна защита и профилактика на здравето и обществено значими болести, в това число съвещания с разнообразни експерти при нужда.

Подкрепата в домашна среда бъде обезпечена от екип здравни и обществени експерти, в който ще бъдат включени медицински сестри /фелдшери/, рехабилитатори, логопед, психолог и здравен посредник. Лицата, предоставящи услугите, ще преминат нужните образования.

Община Белослав приема заявки от искащи да употребяват интегрираните здравно-социални услуги. Документи се одобряват през целия интервал на осъществяване на плана в постройката на общината - стая 407 и 406. Проектът ще продължи до 1 март идната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР