Още 5,5 млн лв ще бъдат отпуснати от управляващия орган

...
Още 5,5 млн лв ще бъдат отпуснати от управляващия орган
Коментари Харесай

Допълнителни 5,5 млн. лв. се осигуряват на ВиК Русе за възстановяване на улиците след Водния цикъл

Още 5,5 млн лева ще бъдат отпуснати от ръководещия орган (Министерството на околната среда и водите) за възобновяване на пътната мрежа след дейностите по Водния цикъл.

Те ще бъдат употребявани за индексация на договорите с изпълнителите. По този метод общата стойност на плана доближава 134,5 млн. лева Това ще даде опция на строителите да продължат да работят и да бъдат обезщетени за инфлационните процеси, като следващата година още веднъж ще бъдат търсени благоприятни условия за спомагателни средства.

„ Ако не бяхме обезпечили това финансиране, някои от строителите щяха да спрат работата си или да банкрутират “, изясни урправителя на ВиК Русе инж. Илиан Милев на днешното съвещание на Общинския съвет. Той показа и напредъка по осъществяване на дейностите.

Напредват строително-монтажните работи в дребните улици в Централната градска част – построени са 70% от водопроводите и 75 % от канализацията.

Относно последния лот – подмяната на основните водопроводни клонове в града, осъществяването е на 32%.

„ Стремим се оптимално да понижим прекъсването на водоподаването на потребителите “, сподели Милев. Той добави, че асфалтирането на готовите сектори се забавя заради съществуването на една настояща асфалтова база, чийто потенциал не доближава, с цел да обслужи по едно и също време настоящите реализатори.

На въпрос на общински консултант по отношение на завършването на дейностите по бул. „ Христо Ботев “, Милев обясни, че през идната седмица предстоят тествания на резервоара, а по-късно и асфалтиране. Срокът, деклариран от изпълнителя, е до три седмици.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР