Още 46 000 домакинства ще получат еднократна добавка в размер

...
Още 46 000 домакинства ще получат еднократна добавка в размер
Коментари Харесай

Ето как можете да вземете компенсация от 148 лв. за високи разходи за отопление

Още 46 000 семейства ще получат еднократна добавка в размер на 148,35 лева за компенсиране на нарасналите си разноски за отопление през предишния зимен сезон по мярката „ Подкрепа за уязвими семейства – SAFE “ на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014 – 2020. Това взеха решение членовете на Комитета за наблюдаване на Програма „ Развитие на човешките запаси “.

С добавката се компенсира високото равнище на инфлация в резултат на растежа в цените за електрическа енергия и топлоенергия през предишния отоплителен сезон, провокирани от военната експанзия на Русия в Украйна. За изплащането на добавката бюджетът на интервенцията се усилва с над 7,4 млн. лева и към този момент е над 54 млн. лева Мярката се осъществя от Агенцията за обществено подкрепяне.

С еднократната добавка ще бъдат подкрепени семействата, в които има човек със 100% понижена продуктивност или човек над 75 години с над 90% степен на увреждане без избрана непозната помощ. Подкрепата ще бъде налична за семействата, които не получават целева помощ за отопление.

До момента по мярката „ Подкрепа за уязвими семейства - SAFE “ еднократна добавка от 148,35 лева получиха 320 000 фамилии с деца с ниски приходи.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР