Още 33 камиона с хуманитарни помощи са влезли в ивицата

...
Още 33 камиона с хуманитарни помощи са влезли в ивицата
Коментари Харесай

Палестинците са на прага за оцеляването, а гражданският ред се разпада

Още 33 камиона с филантропични помощи са влезнали в линията Газа, която е подложена на унищожителни бомбардировки и блокада от страна на Израел. Организация на обединените нации регистрира, че е належащо доста по-голямо количество на помощта, която влиза в палестинския анклав. На този декор ситуацията на цивилните поданици се утежнява с всеки ден.

Световната продоволствена стратегия предизвести за пагубните условия, пред които са изправени палестинците, до момента в който военната акция на Израел против Хамас навлезе в четвъртата си седмица.

Според специалистите, сериозният дефицит на гориво в Газа заплашва да спре питателните и другите филантропични интервенции.

33 камиона с филантропична помощ са влезнали в Газа в неделя през граничния пункт " Рафа " на границата с Египет, заяви Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.

Това е най-голямата автоколона, влезнала в обсадената палестинска територия след лимитираното обновяване на доставките на филантропична помощ на 21 октомври.

От Организация на обединените нации регистрират, че е належащо още по-голямо количество помощи на постоянна основа, с цел да се избегне в допълнение утежняване на тежката филантропична обстановка, в това число цивилен вълнения.

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци твърди, че гражданският ред стартира да се разпада. Хората нахлуват в хранилища за помощи и крадат храни и артикули от първа нужда.

Червеният кръст оповестява за безсилие измежду личния състав в лечебните заведения в Газа. Организацията показва, че се изчерпват бързо горивото и медицинските консумативи и се приканват Израел и Хамас да деескалират спора.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР