Още 300 хиляди лева ще предостави Министерството на здравеопазването на

...
Още 300 хиляди лева ще предостави Министерството на здравеопазването на
Коментари Харесай

Дават още 300 000 лева на болниците в Ловеч и Враца

Още 300 хиляди лв. ще даде Министерството на здравеопазването на лечебните заведения в Ловеч и Враца, сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Николай Петров. Петров взе участие в в конференция " Иновации и положителни практики в опазването на здравето ".

Дейността за незабавна помощ към този момент е изплатена в двете лечебни заведения, увери министър Петров. Има и други застрашени лечебни заведения, които могат да изпаднат в ситуацията на тези две лечебни заведения, сподели още министър Петров.

Където се намерят нарушавания, поради които са се натрупали високи задължения, ще се подхващат съответни ограничения и са вероятни промени в управлението на болничното заведение, добави министър Петров.

В момента нямам информация за напрежение в болница " Пирогов ", сподели още министър Петров.

В системата на опазването на здравето би трябвало да има необятно публично разискване накъде, с какви средства и с каква цел би трябвало да се развива системата на опазването на здравето, взимайки положителни практики от по-добрите страни, сподели министър Петров в приветствието си към участниците във форума. Изправени сме пред това да се откри баланс сред обхватност на системата и нейната иновативност. Типично за актуалната ни система е, че има места с доста мощно развити софтуерни решения, само че не е доста явен отговорът за достъпността до тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР