Още 200 полицаи или 50 екипа ще има по пътищата

...
Още 200 полицаи или 50 екипа ще има по пътищата
Коментари Харесай

Демерджиев за войната по пътищата: Ще бъдат взети камери, които снима т на 360 градуса

Още 200 служители на реда или 50 екипа ще има по пътищата на София. Това заяви пред Столичния общински съвет вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев.

Забелязахме, че когато има спомагателни сили, внезапно понижават случаите, сподели той. Той напомни, че към този момент освен пътните служители на реда могат да сформират актове и фишове.

Каза, че ще бъдат взети камери, които снимат на 360 градуса, както за скорост, по този начин и за други нарушавания. Парите щели да дойдат от фонда за сигурност. Демерджиев се зачуди за какво не са закупени преди, а огромна част от парите са отивали назад в бюджета.

Очерта 2 съществени казуса - пияните и дрогирани водачи, и скоростта. С над 100% са се нараснали за 9-те месеца, откогато е на поста, хванатите пияни и дрогирани водачи. Посочи, че те и преди са били толкоз, само че в този момент ги хващали.

Трябва да има зони в градовете, в които скоростта да се ограничи на 30 км/ч, посочи Демерджиев. Посочи, че в страната има хиляди камери и би било добре да се даде на Министерство на вътрешните работи да ги употребява, само че за задачата трябвали законодателни промени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР