Още 200 млн. лв. в подкрепа на земеделските производители предложи

...
Още 200 млн. лв. в подкрепа на земеделските производители предложи
Коментари Харесай

ИМРЕН МЕХМЕДОВА: ПРЕДЛАГАМЕ ОЩЕ 200 МЛН. ЛВ. ЗА ПОДКРЕПА НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Още 200 млн. лева в поддръжка на земеделските производители предложи от името на Движение за права и свободи националният представител Имрен Мехмедова по време на второто четене на бюджета за 2022 година

Земеделието се намира в невиждана рецесия. Значително повишение на цените на енергоносителите, торовете, суровините и материалите. Земеделците във всички браншове са в неспособност да покриват своите разноски, сподели Мехмедова.

Сектор отглеждане на животни са с по-нисък ритъм на нарастване на цените на крайната продукция по отношение на покачването на себестойността. В отглеждането на животни доходността е негативна поради покачването на разноските за ел.енергия с към 55%, на разноските за фуражи – приблизително с към 30%. Като този % варира при обособените животновъдства и доближава до 45%, изясни националният представител.

В бранш растениевъдство обстановката е аналогична. Цените на торовете регистрират най-рязкото си нарастване през последните 10 години, като покачването е над 250%. По-високите цени на препаратите за растителна отбрана са също огромен проблем за овощарството и зеленчукопроизводството. Скокът на цените на газта и енергоносителите лимитират доста оранжерийното произвеждане на зеленчуци в страната, а себестойността на продукцията е по-висока с към 45%, съобщи Имрен Мехмедова.

Българските аграрни производители са в затруднена обстановка, която постанова навременна и по-голяма по мярка държавна помощ.
За страдание, прилежащите на нас страни извършиха своята функционалност да отговорят на незабавната потребност на техните аграрни производители и да компенсират техните изключителни разноски, с цел да могат да развият своята активност и да употребяват създадена в тяхната страна продукция. Време е да създадем това и в България, безапелационна бе Мехмедова.

Призовавам ви да подкрепите предлагането ни, с цел да запазим нашето родно произвеждане и нашите родни стада. Тази помощ е потребност, с цел да запазим живи нашите селски региони, прикани националният представител от Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР