Още 199 машини, извън поръчаните от ЦИК за вота на

...
Още 199 машини, извън поръчаните от ЦИК за вота на
Коментари Харесай

Още 199 машини, извън поръчаните от държавата, изненадаха ЦИК |

Още 199 машини, отвън поръчаните от ЦИК за вота на 14 ноември, има на предпазване на територията на Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков ” в София. 

Централната изборна комисия нямаше информация за тях до късно нощес, когато стана ясно, че е получила писмо от " Сиела Норма ", в което от компанията оповестяват за тези устройства. 

Миналата седмица се разбра за 228 машини на склад, след това за още 150 в митнически склад на столичното летище. 

От " Сиела Норма " в този момент настояват, че преднаначението на новооткритите 199 е да се „ осиури 36-месечна поддръжка по контракт №1 от 6 февруари ”. Това е първият и максимален контракт за доставка на машини, който ЦИК подписа с сдружението при започване на тази година. 

Новите 199 машини за гласоподаване в склад на „ Сиела Норма ” изцяло изненадаха ЦИК,  заяви представителят на Комисията Цветозар Томов тази заран по Нова тв. 

ЦИК взе две решения - да осведоми неотложно министър Бойко Рашков, който дава отговор за вота, и ДАНС. И да се изискат спомагателни пояснения от „ Сиела Норма ”, посочи Томов. Той цитира писмото от компанията, в което се желае да се употребяват 427 устройства за ремонт на техниката в изборните секции. От 5 000 тествани устройства в 139 били открити повреди. 

„ Не става доста ясно за какво при открити 139 повреди се желае да се употребяват за ремонт 427 цели машини, които са явно тези 199, за които научихме от това писмо, и 228-те, които се оказаха дружно с пратката по контракта ”, добави разяснява Цветозар Томов. 

Бойко Рашков да изясни какво се случва с машините за изборите и да понесе отговорност, желаеха от ГЕРБ в среднощна акция пред склад във ВТУ „ Тодор Каблешков “. Тома Биков разгласи, че не може всеки ден да излизат машини и никой да не знае защо са, от кое място идват, накъде отиват, защо ще се употребяват. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР