Още 19 души бяха задържани в Германия по време на

...
Още 19 души бяха задържани в Германия по време на
Коментари Харесай

Нови арести в Германия за готвен преврат, има прострелян полицай

Още 19 души бяха арестувани в Германия по време на огромна полицейска интервенция, която е продължение на следствието против опита за прелом за „ връщане на Германския райх “.

Припомняме, че на 7 декември престъпната полиция и спецчастите в страната претърсиха над 130 парцела и арестуваха към 50 души. Повдигнати бяха обвинявания против терористична организация за да се смъкна конституционният ред на Федералната република и да се сътвори страна по модела на райха от 1871 година

Сред арестуваните бяха принц Хайнрих XIII Ройс и негови съидейници. Сега следствието за опита за прелом на така наречен " Райхсбюргери " продължава. Акцията през днешния ден, 22 март, е била извършена в 7 немски провинции и в Швейцария, написа „ Шпигел “, съобщи Актуално.

Федералната прокуратура още веднъж претърсва жилища, принадлежащи на обвинени последователи на групата " Райхсбюргер " към Хайнрих XIII.

При едно от претърсванията обвинен е създал изстрел и има ранен служител на реда.

Инцидентът е станал в Ройтлинген, провинция Баден-Вюртемберг. Според немските медии измежду обискираните лица има доста настоящи служители на реда и военни. Някои от тях са траяли да поддържат мрежата за образуване на държавен прелом, при нужда с оръжие. При арестите през декември 2022 бе арестуван някогашен немски офицер в Италия, както и съветска гражданка.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР