Още 18 български граждани и техни близки, евакуирани от Газа

...
Още 18 български граждани и техни близки, евакуирани от Газа
Коментари Харесай

18 евакуирани от Газа българи и роднини се завърнаха в България

Още 18 български жители и техни близки, евакуирани от Газа през Египет, кацнаха през днешния ден на летище София с полет през Рим, оповестява Българска национална телевизия.

Част от изведените от Газа са опитали да изоставен региона още от началото на ескалацията на спора, само че досега без триумф.

Описват ужаса от протичащото се тами се молят финалът му да е близо. Споделят също, че в Газа са оставили други родственици и близки.

Припомняме, че ден по-рано беше обявено, че се е отсрочило идването на първата група българи и членове на фамилиите им от линията Газа.

Техни близки описаха, че през нощта групата е била откарана на летището в Кайро, само че там е станало ясно, че има неточности и проблеми със " описи и протокол ". В резултат на това всички са били върнати по хотелите си и полетът им бе отсрочен за през днешния ден.

Общо 36 души - български жители и членове на фамилиите им, бяха изведени сполучливо от Ивицата Газа в Египет през граничния пункт " Рафах ". Един наш съотечественик пък е изискал да остане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР