Още 165 милиона души по света са паднали под прага

...
Още 165 милиона души по света са паднали под прага
Коментари Харесай

ООН: Още 165 милиона души по света са минали под прага на бедността

Още 165 милиона души по света са паднали под прага на бедността през последните години, се показва в отчет на Организация на обединените нации, представен от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заради пандемията от КОВИД-19 и икономическите катаклизми от 2020 година дневните разполагаеми пари на засегнатите хора, са се намалили под прага от 3,65 $, заяви през днешния ден Програмата на Организация на обединените нации за развиване (UNDP).

" Този брой можеше и да е по-висок, в случай че по време на пандемията държавните управления не бяха пристъпили към стратегии за обществена сигурност и доста пакети със тласъци ", сподели шефът на организацията Ахим Щайнер. 

" Това задължение е станало отвратително най-много за страните с ниски приходи на популацията ", добави той. 

" Правителство, което към този момент не може да наема лекари и медицински сестри в лечебните заведения, не може да обезпечи медикаменти за здравните центрове в селските региони, действително унищожава обществената инфраструктура на страната ", акцентира Щайнер.

" Това се показва в по-малко здравни услуги, по-малко обучение, липса на мрежи за обществено подкрепяне, които биха могли да обезпечат краткотрайно облекчение за хората, които не по лична виновност са се озовали в обстановка, в която безусловно повече не могат да изхранват фамилиите си ", добави специалистът на Организация на обединените нации.

Организация на обединените нации предизвести в сряда, че 52 страни в света са в дългов капан, от който не могат да излязат без външна помощ. През 2022 година международният държавен дълг е скочил до рекордните 92 трилиона $, което е пет пъти повече, в сравнение с през 2000 година.

Цели 40 на 100 от популацията по света, или 3,3 милиарда души, живеят в страни, където лихвите по заемите надвишават разноските за опазване на здравето или обучение, обобщава Организация на обединените нации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР