Още 165 милиона души по света са паднали под прага

...
Още 165 милиона души по света са паднали под прага
Коментари Харесай

Още 165 милиона души по света са минали под прага на бедността

Още 165 милиона души по света са паднали под прага на бедността през последните години, се показва в отчет на Организация на обединените нации, представен от ДПА.

Заради пандемията от КОВИД-19 и икономическите катаклизми от 2020 година дневните разполагаеми пари на засегнатите хора, са се намалили под прага от 3,65 $, заяви през днешния ден Програмата на Организация на обединените нации за развиване (UNDP).

" Този брой можеше и да е по-висок, в случай че по време на пандемията държавните управления не бяха пристъпили към стратегии за обществена сигурност и доста пакети със тласъци ", сподели шефът на организацията Ахим Щайнер. 

" Това задължение е станало отвратително най-много за страните с ниски приходи на популацията ", добави той. 

" Правителство, което към този момент не може да наема лекари и медицински сестри в лечебните заведения, не може да обезпечи медикаменти за здравните центрове в селските региони, действително унищожава обществената инфраструктура на страната ", акцентира Щайнер.

" Това се показва в по-малко здравни услуги, по-малко обучение, липса на мрежи за обществено подкрепяне, които биха могли да обезпечат краткотрайно облекчение за хората, които не по лична виновност са се озовали в обстановка, в която безусловно повече не могат да изхранват фамилиите си ", добави специалистът на Организация на обединените нации.

Организация на обединените нации предизвести в сряда, че

52 страни в света са в дългов капан, от който не могат да излязат без външна помощ.

През 2022 година международният държавен дълг е скочил до рекордните 92 трилиона $, което е пет пъти повече, в сравнение с през 2000 година.

Цели 40 на 100 от популацията по света, или 3,3 милиарда души, живеят в страни, където лихвите по заемите надвишават разноските за опазване на здравето или обучение, обобщава Организация на обединените нации.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР