Още 11 служители се проверяват по видео материалите, които бяха

...
Още 11 служители се проверяват по видео материалите, които бяха
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Още 11 служители се проверят за полицейското насилие

Още 11 чиновници се ревизират по видео материалите, които бяха изнесени от парламентарната комисия в 46-то Народно заседание за полицейското принуждение от 2020 година Това съобщи новият основен секретар Петър Тодоров в студиото на Нова телевизия. 

По думите му производствата ще приключат до дни. Те са за непозволено потребление на физическа мощ и механически средства, както и за превишаване на пълномощията. Проверките обаче ще покажат дали дейностите на служителите на реда са подбудени от " заповед от горе ", посочи Тодоров. 

Според него към този момент полицейското принуждение може да се отдаде на липса на положително образование, недобър инструктаж, както и неправилни тактически дейности. Пряко разпореждане от горната страна не е открито, само че се ревизира и това, акцентира Петър Тодоров.

Във връзка със абсурда в село Световрачене и Венци Боксьора, Петър Тодоров разяснява, че през вчерашния ден шефът на 2-ро районно беше уволнен с претекста, че Боксьора е оставен да тормози жителите на Световрачене. Той добави, че и зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Мариан Билалов е подал оставка във връзка със случая. 

Има данни, че Венцислав Дамянов - Боксьора, е бил защитаван от полицията като очевидец, само че това се ревизира. " Това по никакъв метод не му дава право да безчинства над хората ", означи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.  

Има обаче и пропуски от страна на полицията, по тази причина се прави сложна инспекция във 2-ро районно управление (на МВР), с цел да откри за какво се е стигнало до " този абсурд - една тайфа, която да тормози в продължение на години няколко обитаеми места ". Това е неприемливо, по мнението на Тодоров. При съществуване на отговорно държание от страна на полицейски чиновници, замитали казуса, ще бъдат взети надлежно нужните дисциплинарни ограничения, сподели Тодоров.  

Петър Тодоров уточни, че инспекциите ще продължат и всеки, който е позволил някакво деяние или безучастие за ескалирането на този случай, ще понесе дисциплинарна отговорност.  

На въпрос дали е имало полицейски чадър, Тодоров отговори, че напъните на Министерство на вътрешните работи са в посока определяне на това имало ли е полицейски чадър над Венцислав Дамянов. При определяне на такива данни, ще бъдат взети най-строги ограничения, увери той.  

Във връзка с идните предварителни парламентарни и президентски избори, Петър Тодоров съобщи, че има формирани над 100 производства за пазаруване на гласове на предходните избори. Главсекът обаче отхвърли да показва съответни партии - 50% от производствата са за пазаруване на гласове от една партия, останалите 1/3 от друга, а от останалите има по 2-3-4 производства.  

Петът Тодоров съобщи, че се купуват гласове по разнообразни и разнородни способи, като даже са включени компаниите за бързи заеми, където се погасяват вноски на задължени лица. Един глас коства сред 40 до 100 лева съгласно района на страната.

Петър Тодоров съобщи, че не е имало никакви репресии по време на предходните избори, а Министерство на вътрешните работи не е позволило деформиране на вота с пазаруване на гласове и корпоративен избор. " Това не е принуда ", безапелационен бе основният секретар.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР