Още 10 автомата за паркиране в Синя зона“ ще улесняват

...
Още 10 автомата за паркиране в Синя зона“ ще улесняват
Коментари Харесай

Ето къде монтираха поредните паркомати за „Синя зона“

Още 10 автомата за паркиране в „ Синя зона “ ще улесняват жителите и гостите на Пловдив, заяви шефът на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “ Ненко Калакунов. Те са инсталирани на улиците ул. „ Цар Асен “, „ Д-р Г. М. Димитров “, „ Крали Марко “, „ Христо Г. Данов “ и „ Драган Цанков “. С тях общият им брой в града става 43.

„ Този път сме се пробвали да обхванем цели региони в „ Синя зона “, които да се обслужват единствено с паркомати и да не се постанова наличието на инкасатори по тези улици “, разяснява Ненко Калакунов. Той добави, че следва да бъдат инсталирани нови 10 автомата. Местоположението им е нанесено на електронната карта на уеб страницата на Община Пловдив, посочи шефът на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “.

Наблюденията сочат, че все по-често жителите избират да заплатят престоя в „ Синя зона “ посредством SMS или посредством паркоматите. Машините са желани и при краткотрайно паркиране, защото дават опция за таксуване за 30 минути на стойност един лев. Много е значимо по-късно жителите да слагат издадения ваучър върху таблото на автомобила си.

Работното време на „ Синя зона “ в Пловдив е от понеделник до събота в това число – от 8:30 до 17:30 ч, без формалните празници. Цената от 2 лв. на час може да се заплати с талони, автомати за паркиране или SMS на номер 1332.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР