Осезаемо е присъствието на китайски компании на тазгодишното издание на

...
Осезаемо е присъствието на китайски компании на тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Китайски компании със сериозно присъствие на тазгодишния Франкфуртски автосалон

Осезаемо е наличието на китайски компании на тазгодишното издание на Франкфуртския авто салон (IAA), където те показват нови модели и концепции в крайник с последните софтуерни нововъведения. Изложението ще бъде намерено публично на следващия ден и ще продължи до 22 септември, на него ще се показват към 800 компании от 30 страни, като китайските са 79 – най-вече от всички задгранични участници, предава Радио " Китай ".

Вчера фирмите „ Хунци " (Hongqi), „ Грейт Уол Моторс " (Great Wall Motors) и стартъпа „ Байтън " (Byton) демонстрираха новите си модели, ориентирани главно към първокласния сегмент.

Иконичната за китайските марка „ Хунци ", създавана от пекинската FAW Group, показа първият създаден напълно от нея суперавтомобил S9 и концептуалния напълно електрически модел на джип Е115. Участието на „ Хунци " в авто салон в чужбина е първото за марката за повече от шест десетилетия. На конференция, съпътстваща представянето във Франкфурт, президентът на компанията Сю Лиупин съобщи, че имат нова маркетингова тактика и визия за клиентите си в Китай и по света. С близо 600-процентен растеж на продажбите за предходната година, „ Хунци " се надява да продаде над 100 000 автомобила през тази, акцентира Сю Лиупин.

„ Грейт Уол Мотор " се показва тази година във Франкфурт с марката WEY, който идва в две разновидности – WEY-S, оборудван със система за самостоятелно шофиране от 4-то равнище, и концептуалната WEY-Х. Уей Дзиендзюн, създател на WEY и президент на „ Грейт Уол Моторс " съобщи, че центърът на проучвателска и развойна активност на компанията в Германия може да се трансформира в насочна точка за бъдещите ѝ проекти за разширение в чужбина. „ Планираме да навлезем изцяло и публична на пазара в Европейския съюз до две години ", добави той.

Китайският стартъп „ Байтън " също сподели пазарния вид на първия си електрически автомобил M-Byte. Главният изпълнителен шеф на компанията Даниел Кирхерт съобщи, че присъединяване им на автосалона във Франкфурт е „ крайъгълен камък в пътешествието ни от идея до произвеждане ". Заводът на „ Байтън " се чака за стартира пробна работа през октомври, а от началото на идната година M-Byte ще бъде пуснат на пазара в Китай, а в 2021 е планувано да се продава на американския и европейския пазари. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР