Осемнадесетгодишната Ема Христова от София ще бъде млад посланик на

...
Осемнадесетгодишната Ема Христова от София ще бъде млад посланик на
Коментари Харесай

Българка ще бъде млад посланик на „Климат на промяната“ на конференция на ООН в Египет

Осемнадесетгодишната Ема Христова от София ще бъде млад дипломат на климата на европейската самодейност “Климат на смяната ” в границите на 27-aта конференция на Организация на обединените народи (OOН) за изменение на климата - COP27. Тазгодишното събитие ще се състои от 6 до 18 ноември в Шарм Ел Шейх, Египет. Това оповестиха от „ ЕкоОбщност “.

От фондацията означават, че Ема е мощно ангажирана с проблемите в резултат на климатичните промени. Тя е взела участие на интернационалните диспути “Климат на смяна ” в Брюксел в края на 2021, където тимът ѝ се класира преди всичко. Била е и участник в Международното лятно учебно заведение в Кипър през юли 2022.

Ема е възпитаничка на Първа частна математическа гимназия и ще продължи образованието си в университета “Пари-Дофин ” във Франция. Тя споделя, че конференцията в Египет има определяща роля в битката против климатичните промени. Активистката разяснява, че това е мястото, на което концепциите за смяна могат да бъдат видяни.

Заедно със свои връстници от пет европейски страни, тя ще връчи подписката от интернационалната петиция “Климат на смяна ”. Основните претенции са четири, измежду които е смяна на периода на задачите на Европейския съюз за климатична индиферентност - 2040 година вместо до 2050 година, като задачата е ограничение на световното стопляне под 1,5 градуса целзий. Друго предложение е стимулиране на локалната резистентност и световната правдивост посредством финансова и техническа поддръжка на страните, наранени от изменението на климата.

Ема смята, че и в България би трябвало да се разпространява повече битката против климатичните промени, като акцентира, че младежите може да са носителите на посланията.

Конференцията за климата в Египет е фокусирана върху това да се премине към осъществяване на политиките. Хармонизиране на напъните на световно равнище е посланието на страната, председателстваща тазгодишното събитие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР