Осемнадесет ученици на възраст от 12 до 14 години и

...
Осемнадесет ученици на възраст от 12 до 14 години и
Коментари Харесай

Чуждестранни учители гостуват във варненско училище

Осемнадесет възпитаници на възраст от 12 до 14 години и 6 учители от Литва, Полша и Турция гостуват от през днешния ден до края на седмицата в СУ " Гео Милев “ –Варна. Те са участници в план " Различни страни, идентични полезности “ по стратегия " Еразъм+ “.

Основната цел на плана е учениците да осъзнаят, че в европейското културно пространство полезностите са универсални. Като опознават  други страни, култури и обичаи,  те по-лесно ще схванат своето общество и просвета и мястото им в световния свят. Срещата е предстояща от възпитаници, учители и родители с изключително неспокойствие след дългия интервал на обществена изолираност и отдалечено образование.

Учениците ще работят дружно по плановите тематики, а към тях ще се причисли онлайн и екипа от Италия.

Гостите бяха посрещнати по традиция с самун и сол. Преди особено квалифицирания концерт, в който прозвучаха песни и музикални ритми на страните сътрудници, те бяха поздравени от шефа на учебното заведение Албена Павлова.

След игрите за опознаване децата ще вземат участие в креативна работилница обвързвана с българския фолклор и танци, готова от възпитаници от гимназиален стадий. През втория ден, разграничени в смесени екипи и благодарение на техните връстници от СУ “ Гео Милев “, децата ще опознават Варна, по авансово избран маршрут, като търсят и научават обстоятелства за забележителности в града. Те ще посетят Археологическия музей, след което в образователния музей ще основат свои реликварии по сходство на откритите в руините на църквата в местността Джанавара във Варна. 

В работната стратегия е планувано още посещаване на двореца, ботаническата градина и килийното учебно заведение в Балчик, посещаване в делфинариума, обичайни спортни игри, презентации по тематики свързани с плана. В последния ден учениците дружно ще потърсят и показват това, което съгласно тях ги сплотява и ще нарисуват своето обръщение.

Участниците в плана работят през годината в своите учебни заведения и по време на просветителните обмени.Участниците в плана покачват своите ICT умения изработвайки разнообразни артикули, учат се да търсят и проучват информация, усъвършенстват владеенето на непознат език и обществените си умения.

Следващите срещи по план " Различни страни, идентични полезности “ са през м. април и май в Полша и Литва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР